Thuis ontharen met IPL

Als je langdurig van je haargroei af wilt zijn, is ontharen met IPL dé manier voor jou. En met apparaten waarmee je IPL ook thuis kunt gebruiken, hoef je geen (dure) afspraak meer te maken bij de schoonheidsspecialiste. De ideale manier om in je eigen omgeving, op de momenten waarop het jou het beste uitkomt, te profiteren van alle voordelen die ontharen met IPL je te bieden heeft. Maar hoe (on)veilig is dit eigenlijk?

Apparaten waarmee je thuis kunt IPL-en

De ontwikkelde apparaten waarmee je thuis de IPL-techniek kunt toepassen, zijn uiteraard zorgvuldig ontwikkeld en getest vóórdat ze op de markt zijn gebracht. Thuis ontharen met IPL (aff.) is dus “snel, safe en simpel”, om maar eens een aloude slogan (bedoeld om pinnen aan de man te brengen) van stal te halen. Om de veiligheid optimaal te kunnen waarborgen, zijn de lichtflitsen in de apparaten voor thuisgebruik minder sterk dan die van professionele apparaten. Verder moet je je realiseren dat deze ‘doe het zelf’-IPL apparaten alleen geschikt zijn voor de haargroei onder de oksels, op de benen en rond de bikinilijn: het is dus pertinent niet de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat met ongewenste haargroei in het gezicht!

Een aantal voorbeelden voor waarmee je thuis de IPL-techniek kan toepassen

Hier vind je diverse voorbeelden van IPL apparaten (aff.) waarmee je thuis kunt ontharen met IPL.

Thuis ontharen met IPL: kostenplaatje

In de veilige omgeving van je eigen huis je ongewenste haren te lijf gaan: het kán. Maar daar moet je wel eventjes voor in de buidel tasten. Apparatuur om thuis mee te IPL-en is allesbehalve goedkoop, reken algauw op een eurootje of vier- tot vijfhonderd. Dit is uiteraard een heel stuk prijziger dan de standaard scheermesjes of epilady, maar hé: het ontharen is wél duurzaam! Wel moet je er op rekenen dat je met een thuisbehandeling meer behandelingen nodig hebt dan bij de schoonheidsspecialiste. Dit komt doordat de IPL-apparaten voor thuisgebruik niet zo krachtig zijn als professionele apparatuur.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

IPL voor thuisgebruik?

Er is een ruim aanbod in IPL apparaten, speciaal voor thuisgebruik. Bekijk hier het aanbod (aff.) en vergelijk!

Apparaten voor thuisgebruik >

Op zoek naar alternatieven? Bekijk hier diverse ontharingsproducten (aff.)