Hoe werkt ipl ontharen

Welke manieren zijn er om van je ongewenst lichaamshaar af te komen

Er zijn een tal van manieren om van je ongewenste lichaamshaar af te komen, zoals scheren of harsen. IPL ontharen is de nieuwste techniek om veilig en langdurig te ontharen. Met het nieuwe IPL apparaat kun je jezelf IPL-behandelingen uitvoeren.

 

Wat is IPL

IPL staat voor Intense Pulsed Light; het is een behandeling waarbij lichtpulsen op het lichaam worden toegepast.

 

 

Hoe werkt thuis IPL ontharen?

Een IPL apparaat werkt op een eenvoudige en effectieve wijze als je veilig thuis wil ontharen, wanneer en waar je maar wilt. IPL is afgeleid van professionele IPL-technologie en werkt met lichtflitsen die het pigment in de haar en haarwortel verwarmen door middel van lichtenergie. Maar in plaats van het haarzakje blijvend te vernietigen, wordt bij een behandeling met IPL ontharen het haarzakje door de warmtepuls gestimuleerd om naar een rustfase te gaan.

 

De groeifase van het haar

De haargroei-cyclus bestaat uit verschillende fasen. IPL-ontharing is effectief als het haar zich in de groeifase bevindt. Niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in deze fase. Daarom adviseren we je om te beginnen met een reeks van 4 tot 5 tweewekelijkse behandelingen. Zo behandel je alle haren terwijl ze zich in de groeifase bevinden.

 

IPL ontharen behandelingen

Na deze eerste reeks 2 wekelijkse behandelingen zijn vrijwel alle haarzakjes naar de rustfase gebracht. Als je de behandeling daarna regelmatig herhaalt (om de 4-8 weken), blijft de haargroei weg. Het resultaat: tot wel twee maanden een zijdezachte huid.

Hoe werkt een IPL apparaat

De lichtflitsen van het IPL apparaat geven warmte af, waardoor de haarzakjes in rustfase gaan. Hierdoor vallen de haartjes uit en zullen ze vier tot acht weken niet terug groeien. Hoe lang dit precies duurt, hangt af van jouw huid- en haartype. Bij regelmatige herhaling met Lumea blijft je huid zijdezacht en glad.

 

Voor wie is IPL ontharen geschikt?

IPL-ontharing is effectief, eenvoudig en veilig toe te passen op een grote verscheidenheid aan haar- en huidtypes. De hoeveelheid pigment in de haren en in de huid zijn belangrijke factoren voor een optimale behandeling.

 

Verschillende haar- en huidskleuren

IPL werkt op natuurlijk donkerblonde, bruine en zwarte haartjes en op huidskleuren die variëren van licht naar donkerbruin. IPL- behandelingen kunnen niet worden toegepast om witte, grijze, lichtblonde of rode haartjes te behandelen en zijn niet geschikt voor een zeer donkere huid.

 

Wat zijn de kosten voor IPL?

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Ook in de portemonnee. Hoewel IPL een uitstekende methode is om definitief van ongewenste haargroei af te komen. Het is tevens een goede manier om ook je spaargeld kwijt te raken. Heb je de prijs voor een IPL-behandeling in kaart. Bij een IPL-behandeling moet je ongeveer de kosten met 8 tot 10 vermenigvuldigen van het totale kostenplaatje.

Meer lezen

Laser ontharen

Het ontharen van IPL en door middel van laser wordt door leken vaak door elkaar gehaald. Niet verwonderlijk, want beide technieken maken gebruik van licht. Toch zijn er wel degelijk verschillen. De lichtflitsen die gebruikt worden, zijn van verschillende golflengtes door elkaar heen. Bij een laserapparaat wordt er slechts gebruik gemaakt van één golflengte. De laserstraal bereikt dan ook een hoger vermogen dan de flitsen van een IPL behandeling, waardoor laser in staat is om ook dieper gelegen huidzakjes te bereiken.

Meer lezen