IPL voor thuisgebruik

Misschien heb je helemaal geen zin om je te schikken naar de agenda van de schoonheidsspecialiste. Of schaam je je dusdanig voor je overbeharing dat je liever niet wil dat iemand het te zien krijgt. Of misschien laat je budget niet toe dat je ongewenste haargroei professioneel laat aanpakken, maar ben je het zat om iedere keer met het scheermesje van je man in de weer te gaan. Kortom, er zijn legio redenen waarom je eens rond zou kijken naar een IPL-apparaat voor thuisgebruik. Zoals je in het artikel Apparaat voor IPL-ontharen kunt lezen, moet je voor een professioneel IPL apparaat onwaarschijnlijk diep in de buidel tasten. Nog los van het feit dat het uiteraard absoluut af te raden om -zonder enige kennis van zaken- professioneel te willen IPL-en! Wil, durf of kan je niet naar de schoonheidsspecialiste en wil je toch je ongewenste haargroei aanpakken, dan ben je aangewezen op een IPL-apparaat voor thuisgebruik.

Niet goedkoop, wel duurzaam

Hoewel een IPL-apparaat voor thuis lang niet zo duur is als een apparaat voor professioneel gebruik, moet je voor een ‘thuis-IPL’ wel even een spaarvarkentje stukslaan: deze apparaten kosten al snel tussen de 400 en 500 euro. Een heel stuk prijziger dan de reguliere ladyshave (aff.) of epilady, maar als het goed is, verdwijnen met IPL je ongewenste op den duur voor goed. Hier heb je wel meer dan één behandeling voor nodig, zeker wanneer je kiest voor een IPL-apparaat voor thuis (aff.). Dergelijke apparaten halen immers lang de waarden niet die professionele apparaten wél behalen; een beetje zoals het feit dat thuisbleeksetjes ook lang niet zo effectief zijn als een bleekbehandeling bij de tandarts.

IPL apparaten voor thuisgebruik

Benieuwd naar de mogelijkheden voor thuisgebruik? Zie hieronder diverse IPL apparaten voor thuisgebruik!

Wat kan je wel, wat kan je niet

IPL voor thuisgebruik is uiteraard niet bedoeld om cosmetische problemen zoals pigmentvlekken (aff.) of acne (aff.) aan te pakken. Ook ongewenste gezichtsbeharing valt buiten het bereik van doe-het-zelf IPL. Je kan dus gerust een apparaat aanschaffen om jezelf te trakteren op een IPL-behandeling tegen ongewenste haargroei (aff.), maar deze is dan alleen beperkt tot de benen, de bikinilijn en de oksels.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

IPL voor thuisgebruik?

Er is een ruim aanbod in IPL apparaten, speciaal voor thuisgebruik. Bekijk hier het aanbod (aff.) en vergelijk!

Apparaten voor thuisgebruik >

Op zoek naar alternatieven? Bekijk hier diverse ontharingsproducten (aff.)