IPL onthaar gel

Ongewenste en/of overmatige haargroei is heel vervelend en kan voor veel schaamtegevoelens zorgen. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om ongewenste haren een kopje kleiner te maken, maar al deze manieren hebben toch behoorlijk wat nadelen. Scheren bijvoorbeeld is pijnloos, maar niet bepaald duurzaam: na een dag steken de eerste haren de kop alweer op, en dan zijn het nog stoppeltjes ook! Epileren en harsen is wel wat effectiever, maar behoorlijk pijnlijk, en al gauw komen de haren toch weer terug. Kies je voor ontharen met IPL, dan kies je voor duurzame ontharing: het haarzakje wordt immers vernietigd door de lichtflitsen en kan op die manier geen nieuwe haren meer produceren.

Voordat de behandeling begint

Voordat je kan starten met een IPL-behandeling, zal je eerst een intakegesprek hebben. Tijdens deze intake zal de specialist bekijken of IPL voor jou een geschikte ontharingsmethode is. Pas nadien volgt de echte behandeling. Hiervoor worden eerst alle aanwezige haren kort geschoren met een wegwerpscheermesje. Het is vaak de bedoeling dat je dit zelf thuis doet; de behandelaar checkt of je geen haren vergeten bent. Hierna wordt er een gel aangebracht op het te IPL-en gebied. Deze gel onthaart niet – op zoek naar ontharingscrème? Kijk hier (aff.) -, maar zorgt ervoor dat het licht goed geleid kan worden. Vaak heeft de gel tevens een verkoelende werking.

Wel IPL, geen gel

Er zijn tegenwoordig ook IPL behandelingen waarbij geen gebruik wordt gemaakt van de geleidende, verkoelende gel. Dit type behandeling staat bekend als de MedCos IPL. De MedCos IPL is een systeem dat ontwikkeld en geproduceerd is in Nederland en dat voorzien is van een speciale lucht- en waterkoeling. Hierdoor zou de behandeling absoluut pijnloos zijn en hoeft er ook gebruik te worden gemaakt van de geleidende, verkoelende gel die kenmerkend is voor IPL-behandelingen.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

IPL voor thuisgebruik?

Er is een ruim aanbod in IPL apparaten, speciaal voor thuisgebruik. Bekijk hier het aanbod (aff.) en vergelijk!

Apparaten voor thuisgebruik >

Op zoek naar alternatieven? Bekijk hier diverse ontharingsproducten (aff.)