IPL en zonnebank, kan dit?

Omdat IPL werkt met lichtflitsen, zal je misschien geneigd zijn om te denken dat een zonnebankkuurtje of een reisje naar de zon juist een gunstig effect hebben op een IPL behandeling. Niets is minder waar! De allerbeste tijd om met een IPL behandeling te starten, is namelijk juist in de winter. De reden hiervoor is gelegen in het feit dat ook het pigment in je huid kan reageren op de lichtflitsen die bij IPL gebruikt worden, met nare bijwerkingen (verkleuringen, verbrandingen en pigmentvlekken) tot gevolg. Om die reden kan je het beste zowel de zon als de zonnebank vermijden ten tijde van de behandeling. Ook vlak vóór de start van IPL is het geen goed idee om nog eens lekker onder de zonnebank te gaan: je kan het beste al maatregelen nemen gedurende de laatste anderhalve maand voordat je wil starten met IPL.

Pas op met de zon(nebank)

Niet alleen de zonnebank, maar ook de zon zelf kan nare effecten geven bij een IPL-behandeling. Je kan dus het beste de plaatsen die je wilt laten behandelen met IPl, goed bedekken tegen de zon: niet alleen tijdens, maar ook voor en na de behandeling. Nou is dat soms eenvoudiger gezegd dan gedaan: de zonnebank vermijden lukt in de regel nog wel, maar de zon zelf? En bedekken, hoe doe je dat als je je bovenlip wil laten IPL-en? Heel simpel: smeren met een goede sunblock. Een héél goede zelfs, want het advies is om een sunblock (aff.) met tenminste beschermingsfactor 30 te gebruiken.

Ik wil geen melkflessenwit!

Heel begrijpelijk. Maar zonneallergie, jeukende rode bultjes en/of pigmentvlekken wil je óók niet. Dus het is beter het zekere voor het onzekere te nemen, en alle voor- en nazorgsmaatregelen omtrent IPL op te volgen. Dit geldt zelfs voor een behandeling met zelfbruinende creme (aff.): ook dit wordt -gezien het feit dat de creme een verbinding aangaat met licht- afgeraden.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

IPL voor thuisgebruik?

Er is een ruim aanbod in IPL apparaten, speciaal voor thuisgebruik. Bekijk hier het aanbod (aff.) en vergelijk!

Apparaten voor thuisgebruik >

Op zoek naar alternatieven? Bekijk hier diverse ontharingsproducten (aff.)