IPL en zon, gaat dat samen?

IPL, afkorting van Intense Pulsed Light, werkt op basis van krachtige lichtstralen. Deze lichtstralen worden gericht op het gedeelte van de huid waar men last heeft van couperose, acne of overbeharing. Nu is de zon uiteraard ook een bron van licht, dus wie enigszins onwetend is, zal al snel geneigd zijn te denken dat de zon juist een gunstig resultaat heeft op een IPL-behandeling. Niets is minder waar! Ook het pigment in de huid absorbeert een gedeelte van het licht dat wordt gebruikt bij een IPL-behandeling. Heb je een zongebrand huidje en wil je gaan IPL-en, dan loop je grote kans op huidbeschadigingen, verkleuringen en verbrandingen.

De beste tijd voor IPL is in de winter

Met de zomer in aantocht, denk je er weer eens aan: die lelijke zwarte haren op je benen. Zeker nu je vaker kortgerokt (of kortgebroekt, dat kan natuurlijk ook) over straat gaat, wil je weleens definitief af van je (over)beharing. Aan de IPL dan maar? Dat kán, maar het is beter je te realiseren dat de beste tijd voor een IPL-behandeling, toch echt in de winter is. Op die manier loop je de minste kans om je huid te beschadigen doordat het pigment reageert op de lichtimpulsen van het IPL-apparaat. Wil je toch in de zomer ontharen (aff.), dan moet je al een week of zes vóór de behandeling maatregelen nemen: de plek(ken) die je wilt laten behandelen met IPL, mag/mogen niet worden blootgesteld aan zonlicht. Ook ná de behandeling moet je zonlicht de eerste tijd vermijden.

Als zonlicht niet te vermijden is

Is het niet mogelijk om zonlicht te vermijden, dan is het belangrijk om de te behandelen of de behandelde plaatsen alsnog goed te beschermen tegen de zon. Smeren, smeren, smeren dus. Liefst met een zonbeschermer (aff.) met minstens factor 30. Okee, dan ga je een tijdje als een melkfles door het leven, maar het is in ieder geval beter dan getekend te worden door allerhande beschadigingen en verkleuringen.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

IPL voor thuisgebruik?

Er is een ruim aanbod in IPL apparaten, speciaal voor thuisgebruik. Bekijk hier het aanbod (aff.) en vergelijk!

Apparaten voor thuisgebruik >

Op zoek naar alternatieven? Bekijk hier diverse ontharingsproducten (aff.)