IPL en acne

Acne, oftewel puistjes en pukkeltjes, is een aandoening waar we bijna allemaal wel last van hebben gehad: tijdens onze puberteit. Maar wat als de acne na je puberteit niet overgaat? Of als je zo’n last hebt van acne dat je bijna de deur niet uitdurft van schaamte? Tegen hardnekkige acne zijn verschillende behandelmethodes, waaronder een behandeling met IPL. De behandeling met IPL is erop gericht om de bacteriën die acne veroorzaken, te bestrijden.

Acne en bacteriën: waarom wassen niet helpt en IPL wel.

Als acne veroorzaakt wordt door bacteriën, waarom helpt het dan niet afdoende om te wassen? Natuurlijk, als je last hebt van acne zorg je er in ieder geval voor dat je je gezichtshuid regelmatig reinigt (aff.) en dat je niet met vieze vingers aan je pukkels gaat zitten pulken. Maar toch is dit niet de hoofdoorzaak van acne. Je krijgt pas te maken met bacteriën wanneer je talgklieren eenmaal verstopt en afgesloten zijn, dus wanneer er acne ontstaat. De bacteriën kunnen geen kant uit, vermenigvuldigen zich en veroorzaken ontstekingsreacties. Door een behandeling met IPL worden niet alleen de bacteriën vernietigd, maar ook wordt de talgproductie gereduceerd. Hierdoor krimpen de talgklieren en raken ze minder snel verstopt.

De IPL-behandeling tegen acne

IPL-behandeling tegen acne is volkomen pijnloos. In de regel wordt er gebruikt gemaakt van speciale IPL-gel, waarna de lichtflitsen worden toegediend. Het licht wordt door de huid geabsorbeerd, waardoor er vervolgens zuurstofatomen vrijkomen. Hierdoor verandert de gassamenstelling van de huid. Ongunstig voor de bacteriën die huidontstekingen veroorzaken, gunstig voor de patiënt en.. volkomen pijn- en risicoloos!

Geduld is een schone zaak

Ook voor de behandeling van acne door middel van IPL geldt: geduld is een schone zaak. IPL is een moderne, veilige en effectieve manier om onder andere acne aan te pakken, maar het is geen wondermiddel in de zin van: één behandeling en je hebt een gaaf huidje. Was het maar waar! Voor de behandeling van acne met IPL geldt dan ook, dat je meerdere malen terug moet komen om een optimaal effect te bereiken. Gemiddeld is een kuur van 8 behandelingen nodig voordat je het gewenste resultaat kunt bewonderen in de spiegel.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

IPL voor thuisgebruik?

Er is een ruim aanbod in IPL apparaten, speciaal voor thuisgebruik. Bekijk hier het aanbod (aff.) en vergelijk!

Apparaten voor thuisgebruik >

Op zoek naar alternatieven? Bekijk hier diverse ontharingsproducten (aff.)