Ervaring met IPL ontharen

Ontharen door middel van IPL is relatief nieuw. Bij een behandeling met IPL worden lichtflitsen ‘afgevuurd’ op het ongewild behaarde gebied. Dit licht wordt vervolgens opgenomen in het aanwezige pigment in de haren, en vervoerd naar de haarwortels. Hierbij worden de kiemcellen, die verantwoordelijk zijn voor de vorming van nieuwe haren, vernietigd. Met IPL is het dan ook mogelijk om definitief van ongewenste haargroei af te komen.

IPL = wondermiddel voor iedereen?

Al sinds jaar en dag zoeken mensen, met name vrouwen, naar manieren om van ongewenste haargroei af te komen. Niet iedere methode is even geschikt. Met scheren bijvoorbeeld worden ongewenste haren wel verwijderd, maar het resultaat is maar van korte duur en je krijgt er nog stoppeltjes voor terug ook. Harsen (aff.), waxen (aff.) en epileren (aff.) zorgt voor langduriger resultaat, maar is nog steeds niet definitief. Ook zijn deze methodes vaak pijnlijk.

IPL is relatief pijnloos en na een aantal behandelingen zijn de ongewenste haren definitief verleden tijd. Maar dat wil niet zeggen dat IPL geschikt is voor iedereen. Haren die weinig pigment bevatten, zoals blonde, grijze of rode haren, zijn niet in staat om voldoende energie uit het licht te absorberen om definitief vernietigd te worden. IPL werkt dan ook alleen goed bij donkere haren. Ook een lichte huid is een vereiste voor een goed resultaat met IPL: het ontharen werkt op een donkere huid ook wel, maar hierbij kunnen ongewenste effecten optreden zoals verbrandingen en pigmentveranderingen. Wanneer er twijfels zijn of IPL geschikt voor je is, kan er eventueel getest worden op een onopvallend stukje huid.

IPL en het benodigde aantal behandelingen

In veel advertenties van behandelaars die werken met IPL, worden min of meer ‘garanties’ gegeven over het aantal benodigde behandelingen. Men zegt dan dat je met slechts drie tot vijf behandelingen voorgoed verlost bent van ongewenste haargroei. De ervaring leert, dat dat nog weleens kan tegenvallen. Het aantal benodigde behandelingen hangt van diverse factoren af en zal voor de één gunstiger uitvallen dan voor de ander.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

IPL voor thuisgebruik?

Er is een ruim aanbod in IPL apparaten, speciaal voor thuisgebruik. Bekijk hier het aanbod (aff.) en vergelijk!

Apparaten voor thuisgebruik >

Op zoek naar alternatieven? Bekijk hier diverse ontharingsproducten (aff.)